След тази рецепта никой не прави ябълков пай или щрудел- в сезона на ябълките е абсурд да не я пробвате

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След тази рецепта никой не прави ябълков пай или щрудел- в сезона на ябълките е абсурд да не я пробвате
След тази рецепта никой не прави ябълков пай или щрудел- в сезона на ябълките е абсурд да не я...
55913
След тази рецепта никой не прави ябълков пай или щрудел- в сезона на ябълките е абсурд да не я пробвате
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато нямам достатъчно време, но искам нещо вкусно, готвя този мек, деликатен сладкиш . Още повече, че не за първи път есенната реколта се кичи на балкона - сочни ябълки от градината на майка ми . Това е и любимата сладост на моите деца. Възхитителните ябълкови ролки се съчетават перфектно както с топло мляко, така и с билков чай!

Лайф хак : можете да замразите ябълково пюре, след което няма да ви се налага да се занимавате дълго с плънката. Правя това от много години. Не се различавам грам от пресните!

 

Съставки

Пшенично брашно 300 гр

ябълки 6 бр.

Кисело мляко 130 мл

Яйчен жълтък 2 бр.

Захар 5 супени лъжици

Масло 145 гр

Бакпулвер 1 ч.ч

Ванилия 3 g

Сол на вкус

 

Подготовка

Обелете и изчистете от семки ябълките. Настържете на едро ренде


Разтопете 25 грама масло в тиган и изсипете настърганите ябълки в него. Добавете 2 супени лъжици захар и ванилия


При непрекъснато бъркане оставете ябълките да къкрят за 15 минути. След това прехвърлете всичко в чиния и оставете да изстине.

Добавете 3 супени лъжици захар към киселото мляко при стайна температура и разбъркайте добре.

Към брашното добавете щипка сол, бакпулвер и 120 грама масло. Разтрийте съставките на малки трохи с ръце. 


Изсипете яйчената смес в трохите и омесете на меко тесто. Покрийте готовото тесто с торба и поставете в хладилник за 20 минути


Разделете охладената заготовка на 2 части и разточете слоеве с дебелина 3-5 мм. 


Докато плънката се охлажда, тя става гъста и ароматна. Също така го разделяме на 2 части и го разпределяме на равен слой върху тестото


Разточете внимателно рулата и нарежете всяко на 7 парчета. По този начин трябва да получите 14 заготовки.

Намажете кифличките с жълтък за хубав вид.


Изпратете да се пекат във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 30 минути.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft