След тази рецепта няма да стъпите в магазин повече, а всички ще ви мислят за истински факир в...
11 Април 2017
15720
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Предлагаме ви да видите доста интересен начин как да си приготвите уникално шоколадово яйце за Великден.
Като начало е необходимо да пробиете подходящ отвор в едно истинско яйце, за да може да извадите белтъка и жълтъка. Това най- лесно може да стане с мултишлайф или с остър предмет да счупите черупката.
След това разтапяте на водна баня шоколадов кувертюр за торта и добавяте 5 – 6 капки твърд алкохол. После с помощта на пош шприцвате разтопения шоколад в яйцето. Изчаквате няколко минути докато се втвърди външният слой на кувертюра и изсипвате обратно останалия течен шоколад.
По същия метод стопявате и бял шоколадов кувертюр и запълвате образувалата се кухина в яйцето. Ако желаете, може да завършите отново с кафяв шоколад, за да бъде цялото шоколадово яйце с еднакъв какаов цвят. След като изстине добре вашето яйце, може да обелите черупките и да изненадате приятелите си!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари