След тези сарми вече никой не иска да прави традиционните

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След тези сарми вече никой не иска да прави традиционните
След тези сарми вече никой не иска да прави традиционните
62090
След тези сарми вече никой не иска да прави традиционните
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Зелето и месото винаги са печеливша комбинация. Според рецептата по-долу ще получите ястие, което много прилича на сарми: изглежда отлично, има по-сочен вкус, отколкото можете да представите. В същото време кората апетитно хрупка , което я прави още по-вкусна.

Малко хора са опитвали и виждали такава интерпретация, всички се интересуват. Дори децата са възхитени от такава прекрасна вечеря, макар и да знаем, че много не обичат такива неща . Редакцията ни препоръчва да сервирате тази вкусотия със сос от чесън и заквасена сметана.

 

Как да приготвим перфектно новите ни зелеви сарми

За да получите 100% вкусни зелеви сарми, сварете добре зелето и отрежете всички твърди жилки от него . Пълнежът може да бъде много различен: от любимите ви твърди сирена, извара или кашкавал , завършвайки с варени яйца . Но ние предлагаме да започнем с месната класика.


Съставки

Бяло зеле 1 бр.

свинска кайма 500 гр

Лук 1 бр.

морков 1 бр.

Сол 1 ч.л

яйце 4 бр

Пшенично брашно 2 супени лъжици 

черен пипер (смлян) на вкус

италиански подправки на вкус

 

готвене

Главата зеле се поставя в тенджера със студена вода и се вари 10 минути след като заври.


Охладете зелето и отделете блатовете, като всеки сложете в гевгир (за да се отстрани излишната течност).


Нарежете лука на 4 части, накълцайте в купа на блендер. Настържете морковите на едро ренде.

Загрейте слънчогледовото олио в тиган. Леко запържете получената лучена каша, като разбърквате от време на време с шпатула.

Добавете морковите и задушете всичко заедно до омекване.


Сложете каймата в дълбока купа. Добавете смес от сол, черен пипер и подправки. Изсипете всичко в месото. Разбъркайте всичко старателно.

Върху половината на всеки блат внимателно поставете месния пълнеж.


След това разбийте добре яйцата със сол и черен пипер. Добавете брашното и разбъркайте отново с вилица до гладкост.

Потопете заготовките една по една в сместа. В тиган в сгорещено слънчогледово олио запържете


Гответе под капак до готовност (приблизително 3 минути от всяка страна). Сервирайте горещо.

Може би това е най-необичайното ястие от обикновените продукти. И за тези, които следят теглото - най-много. Опитайте, гответе и изненадайте любимите си хора с интересни и необичайни ястия. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft