След това хлебче за душата с кисело мляко у нас никой не ще й да погледне купешкото

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След това хлебче за душата с кисело мляко у нас никой не ще й да погледне купешкото
След това хлебче за душата с кисело мляко у нас никой не ще й да погледне купешкото
24576
След това хлебче за душата с кисело мляко у нас никой не ще й да погледне купешкото
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това хлебче е доста нетрадиционно, но със сигурност ще го обикнете от първата хапка, защото е много вкусно.

 

Съставките

Пшенично брашно 250 g

Яйце 2 бр

пармезан 30 g

кисело мляко 200 мл

масло 50 g

Сирене Фета 200 g

Чери домати 100 g

Черни маслини 50 g

босилек 

шунка 100 g

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

сода 1 ч.л.

 

подготовка

Комбинирайте брашното, пресято с бакпулвера или сода, солта, черния пипер, настъргания пармезан. В отделен съд смесете яйца, киселото мляко и разтопеното масло. Комбинирайте и двете смеси, разбъркайте старателно, докато се получи хомогенна маса.


Нарежете сиренето и шунката на малки кубчета, нарежете маслините и босилека, нарежете чери доматите наполовинки. Добавете подготвените съставки към тестото и внимателно разбъркайте масата. Изсипете тестото в намазнена форма. Печете на 180 градуса 40 минути. Проверете готовността на питката с клечка за зъби. 

Експериментирайте с пълнежа. Добавете пилешко месо, гъби, извара и повече зеленина - ще получите напълно различен нов вкус. Приятен апетит

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft