Без ядки сладкарството ще загуби лъскавия си чар. Техният богат и в същото време мек вкус се комбинира със сладкото, точно както доматите са в хармония с пипера - перфектно. Редакционния ни екип реши да сподели с вас проста, но изключително успешна рецепта за ядки в карамел.
Този домашен десерт се приготвя за минутки, но вкуса му трае дълго време. В оригиналната рецепта се използва глюкозен сироп , който заместваме с готов от природата - мед. Това ще обогати вкуса на ядките и ако ви харесва комбинацията от мляко и ядки, препоръчваме да добавите малко кондензирано мляко към меда. Пригответе по-голяма тава за печене!
съставки
бадеми 225 g
орехи 225 g
фъстъци 225 g
захар 900 гр
мед 200 ml
вода 450 ml
подготовка
Можете да направите смес от ядки или да ги приготвите отделно. Ще имате нужда от 300 грама захар, 150 мл вода и 70 мл мед на 225 грама ядки от всеки вид. За да започнете, запържете ядките в тигана, за да подобрите значително вкуса им.
Разстила се получената смес от ядки и карамел върху омаслена пергаментна хартия и се оставя да се охлади леко. След 5 минути разрежете на барчета, за да разделите плочата на парчета, които са по- удобни за хапване, и след това изчакайте, докато напълно изстине
Глюкозен сироп може да се приготви вкъщи. Всъщност това е обичайният течен карамел (от 150 грама захар и 60 мл вода) с добавяне на щипка лимонена киселина и сода. Така че вашият деликатен десерт ще бъде по-прозрачен, ще получите стъкло с ядки. Между другото, можете да изберете ядки по ваш вкус и ги разбъркайте в удобни пропорции за вас- във всички случаи се оказва вкусно и здравословно . Споделете нашите рецепти с приятели!