Ако маслените бисквити имаха характер, можеха да се определят като резервирани, тъй като излизат от опаковката без крем, шоколадово покритие или специална форма. Въпреки семплия си външен вид, те блестят с уникален сладък вкус, който им е осигурил постоянно място на бисквитените рафтове от десетилетия.
С тази лесна рецепта простите маслени бисквити се превръщат в красива маслено-бисквитена торта за нула време, която задоволява всички вкусови желания с нежно съчетание на ягоди и банани, божествен крем от крема сирене и нежна нотка на кафе - точно като невзрачното грозно патенце се превърна в красив лебед!
Предлагаме ви лесната рецепта за тази Изправена плодова торта с бисквити и крема сирене , която ще стане звездата на всеки семеен празник!
Изправена бисквитена торта с плодове и крема сирене
Продукти:
300 г маслени бисквити
300 г шоколадови маслени бисквити
100 г течен шоколад (Нутела)
150 г ягоди, нарязани на филийки
1 банан, нарязан на филийки
За крема с крема сирене:
800 грама крема сирене
3 супени лъжици течен шоколад (Нутела)
2 супени лъжици студено кафе
200 грама сметана
20 г желатин на прах
Освен това:
100 мл кафе със студено мляко
Какао на прах, пудра захар, горски плодове и мента за гарнитура
Приготвяне:
1. Смесете заедно крема сиренето, течния шоколад, студеното кафе и течната сметана. Разтворете желатина във вода и след това го затоплете. Внимавайте, желатинът не трябва да завира, иначе губи желиращата си сила! За да избегнете образуването на бучки в крема сиренето, първо разбъркайте само 1 до 2 супени лъжици от студената сметана в желатина. След това разбъркайте тази желатинова смес в крема сиренето.
2.
3. Половината от светлите маслени бисквити намажете с течен шоколад и отгоре наредете резени ягоди. След това покрийте всяка с друга бисквитка.
4. Намаслете добре ринга на подходяща форма, след което го поставете върху чиния за сервиране без основа.
5. Напълнете ринга последователно със "сандвичите" с маслени бисквити.
6. Използвайте четка, за да намажете бисквитените сандвичи със студено мляко с кафе, за да ги размекне. След това разпределете останалото крема сирене равномерно върху подредените в ринга бисквитки.
Съвет: Загрейте малко сместа предварително, за да се разпредели равномерно между маслените бисквити.
7. Поставете тортата в хладилника за 4 часа. След това внимателно отстранете ринга на формата и гарнирайте тортата с какао на прах, пудра захар, пресни горски плодове и мента, както желаете.
Плодово маслената бисквитена торта с крема сирене е подходяща за всеки повод, приготвя се бързо и дори не е необходимо да стои във фурната. Все пак й осигурете достатъчно дълго време за охлаждане, за да можете да се насладите на прекрасния сладкиш в желания момент!