Сливенски милинки с пудра захар - тесто като пух, коричката приятно хрупка, абе страшна вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сливенски милинки с пудра захар - тесто като пух, коричката приятно хрупка, абе страшна вкусотия!
Сливенски милинки с пудра захар - тесто като пух, коричката приятно хрупка, абе страшна вкусотия!
11203
Източник: marica.bg
Сливенски милинки с пудра захар - тесто като пух, коричката приятно хрупка, абе страшна вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Милинките са сред любимите закуски на българина още от времето на бабите ни, които си ги замесваха сами, защото навремето нямаше жена, която да не умее да борави с тесто. Е, днес имаме за вас една от най-известните тестени рецепти - Сливенски милинки .

Характерното при тях е, че са поръсени с пудра захар, вместо с традиционното сирене и галета с мазнина. Мекички са като пух, а отгоре захарната коричка приятно хрупка! Представяте си ги, нали? Ето и рецептата за прочутите милинки с пудра захар :

Сливенски милинки с пудра захар

Продукти:

500-600 гр. брашно

7 гр. суха мая

370 мл прясно мляко

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

30 мл олио

За намазване:

1 яйце

100 гр. масло

5 с.л. вода

5 с.л. галета

1 ч.л. сол

пудра захар за поръсване

сливенски милинки

Приготвяне:

Поставете брашното в удобен за месене съд. Добавете маята, солта и захарта.

Разбъркайте ги и направете кладенче. Изсипете внимателно топлото мляко, добавете олиото и омесете меко тесто.

Оставете го да втаса и стане двойно. Когато тестото е готово, пригответе тавичка. Намажете я с масло. Оформете топчета тесто с размер на орех.

Подредете ги в тавата.Пригответе сместа за намазване. Разбийте яйцето с водата и солта. Добавете маслото и разбъркайте. След това добавете галетата.

С получилия се крем внимателно се намазват топчетата тесто.

Покрийте ги със стреч фолио и оставете да втасат отново за около 40 минути.

Изпечете милинките в топла фурна на 180 градуса до златисто.

При всяка фурна е различно, отнема около 30- 40 минути.

Готовите сливенски милинки поръсете с пудра захар.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft