![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Първо замесете тестото: пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете яйцето, захарта, ванилията и маслото, насечено с нож на ситни парченца. Бързо замесете тесто. Оформете го на топка, завийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилника за 20 минути.
Маслото за пълнежа разбийте със захарта и яйцата. Като разбърквате добре, добавете брашното, после бадемите и ванилията.
Сливите разполовете и почистете от костилките. Всяка половинка срежете от единия край по дължина до средата.
Вземете разглобяема тортена форма с диаметър 26 см. Намажете я отвътре с масло. Разстелете тестото на дъното и издигнете борд с височина 3 см. Отгоре изсипете приготвения пълнеж и го заравнете.
В пълнежа забождайте сливите - със срязаната част нагоре, така че да покриете с тях целия сладкиш. Подредения пай поставете във фурната. Печете до готовност (45-50 минути) при температура 180 градуса.
Готовия сладкиш оставете да изстине във формата (желателно е да престои около 4 часа). След това го нарежете на парчета и поднесете.