Сложете го в тенджера, оставете да заври и залейте краставичките в бурканите. Няма по-добра рецепта за кисели краставички:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сложете го в тенджера, оставете да заври и залейте краставичките в бурканите. Няма по-добра рецепта за кисели краставички:
Сложете го в тенджера, оставете да заври и залейте краставичките в бурканите. Няма по-добра...
2248
Източник: За Жената
Сложете го в тенджера, оставете да заври и залейте краставичките в бурканите. Няма по-добра рецепта за кисели краставички:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвяте ли кисели краставички за зимата? В моята къща в момента истински хит е тази рецепта за кисели краставички в горчична марината . Винаги стават мега вкусни, затова препоръчвам на всички рецептата за най-добрите мариновани краставички за зимата. 

Сигурно ще ви се стори странно използването на горчица, но, повярвайте, именно тя прави краставичките особено хрупкави и им придава пикантна нотка, на която просто няма как да устоите! Споделяме рецептата:

Кисели краставички в горчична марината 

Продукти:

  • 4 кг корнишони или крехки краставици
  • 1 глава чесън
  • 5 чаши вода
  • 1 чаша оцет 10%
  • 1 чаша захар
  • 4 супени лъжици мед
  • 4 супени лъжици кремска горчица (или каквато харесвате)
  • 3 супени лъжици сол
  • синапено семе
  • бахар
  • дафинов лист

Приготвя:

Започнете подготовката на краставиците, като ги нарежете на 4 части (ако са по-големи, първо ги нарежете на 2 или 3 по дължина, а след това - на четвъртинки).

След това пригответе саламура. В тенджерата се наливат вода, оцет и захар. Добавят се медът и кремската горчица (на паста). Сложете скилидка чесън, чаена лъжичка синапено семе, бахар и дафинов лист в предварително стерилизирани буркани.

Добавят се нарязаните краставици и всичко се залива с гореща саламура.

краставички горчична марината

Снимка: YouTube

Пастьоризирайте краставиците за 15 минути от момента на завиране. Поставете бурканите обърнати нагоре с дъното върху кърпа. Оставете ги там да изстинат. Краставиците в марината от горчица са готови за консумация само след няколко дни. 

Краставиците в горчичен сос са много вкусни. Те се отличават не само с нотка на пикантна горчица, но и с деликатната сладост на меда. Освен това отличните подправки им придават аромата. Те са идеални за вечеря, като лека закуска или като съставка в салати. 

кисели краставички в горчица

Снимка: YouTube

Опитайте тази проста и изпитана рецепта. Няма да направите по-добри краставици за зимата!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft