Сложете пилето върху обикновено зеле и вкусният обяд е гарантиран! Без кълцане, без бъркане - става крехко и сочно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сложете пилето върху обикновено зеле и вкусният обяд е гарантиран! Без кълцане, без бъркане - става крехко и сочно:
Сложете пилето върху обикновено зеле и вкусният обяд е гарантиран! Без кълцане, без бъркане -...
8471
Сложете пилето върху обикновено зеле и вкусният обяд е гарантиран! Без кълцане, без бъркане - става крехко и сочно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печенето във фурна  е може би най-лесният начин за приготвяне на храна, който изисква минимум вашите усилия и внимание.

Ястията във фурната са по-диетични от пържените и обикновено ни пестят време, защото ги пъхаме във фурната и ги "забравяме" там за половин-един час. Имат и още едно предимство - на фурна може да приготвите основното ястие и гарнитурата едновременно в една тава.

Днес ви предлагаме да опитате нова рецепта за пиле със зеле , която ще промени вашите ппредстави за вкусно и лесно печено.

Пригответе деликатно и ароматно пиле със златистокафява кожа. За целта се нуждаете само от 1 зелка.

Парчетата зеле ще служат като вид зеленчукова решетка - ще предпази пилето от изгаряне и ще попие целия сок и аромат на храната.

Благодарение на това месото ви ще има перфектен вкус.

Ето и рецептата за пиле върху зеле :

Пиле върху зеле

Продукти:

1 глава бяло зеле

4 пилешки бутчета

3 скилидки чесън

3 с.л. зехтин

сол

черен пипер

червен пипер

Приготвяне:

Нарежете зелето на филийки с дебелина около 2 см и го поставете върху намазнена тава за печене.

зеле в тава

Посолете, подправете и поставете пилешките бутчета отгоре.

пилешки бутчета върху зеле

Счукайте чесъна или го настържете на ситно и го смесете с олио, сол и черен пипер (или други подходящи подправки - кориандър, сушен босилек, черен пипер).

Получената смес нанесете върху кожата на пилешките бутчета.

пилешки бутчета със зеле

Печете във фурната за 45 минути при 180 ° C.

Без зелето долният слой на ястието би бил буквално напоен с мазнина, а горният слой би останал сух.

пиле със зеле нова рецепта

Зеленчуците, които са служили като подложка за пилето, лесно могат да се превърнат в богата гарнитура.

Може да задушите зелето допълнително на тиган след печене, за да получат по-изразен вкус и да придобие по-добра цялост.

Прясното зеле е подходящо не само за пилешко, но и за свинско.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft