Сложете три глави лук в млякото и пъхнете във фурната! Тази вкусотия няма да остави никого безразличен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сложете три глави лук в млякото и пъхнете във фурната! Тази вкусотия няма да остави никого безразличен
Сложете три глави лук в млякото и пъхнете във фурната! Тази вкусотия няма да остави никого...
1113
Източник: За Жената
Сложете три глави лук в млякото и пъхнете във фурната! Тази вкусотия няма да остави никого безразличен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Знаете ли какво се случва, ако добавите лук към млякото? Резултатът ще бъде ястие, което определено ще се превърне в истинско откритие за мнозина. Не е трудно за приготвяне – трябва ви само фурна, 4 съставки и малко време.

Много хора имат мляко и лук в кухнята си.

Добавяме първото към кафето и приготвяме сладкиши и ястия на негова основа. Нарязваме лука, посоляваме го и го добавяме към месо, гъби или зеленчуци, за да подобрим вкуса им и да придадем оригиналност.

Но какво ще стане, ако комбинирате двата продукта? Оказва се, че могат да направят невероятно вкусно домашно сирене , което можете да сложите на сандвич или да добавите към салата. Не пропускайте да опитате тази рецепта.

За да приготвите Домашно сирене с вкус на лук  ще ви трябва:

Домашно сирене с вкус на лук

Продукти:

  • 6 литра прясно мляко;
  • 3 глави лук;
  • кора от три глави лук;
  • 1 литър вода;
  • 2 чаени лъжички сол.

Приготвяне:

Изсипете млякото в два трилитрови буркана.

мляко в буркани

Снимка: youtube

Лукът се нарязва на ситно и се смила в блендер (не забравяйте да отделите настрана люспите). Прецедете сместа през цедка в купа.

лук в блендер

Снимка: youtube

лучен сок

Снимка: youtube

Изсипете сока, пуснат от лука, в бурканите с мляко.

буркани с мляко

Снимка: youtube

лучен сок в млякото

Снимка: youtube

Сега посолете и поставете във фурната, предварително загрята до 150 градуса, за 45 минути.

буркани сирене

Снимка: youtube

След изминалото време прецедете млякото през тензух и гевгир в купа.

цедене извара

Снимка: youtube

Сега трябва да изчакате, докато суроватката се отдели.

суроватка

Снимка: youtube

Накрая увийте сиренето плътно в тензух, поставете в отделна купа и оставете в хладилник за 24 часа.

След това вземете люспите, сложете ги в тенджера и залейте с литър вода. Поставете на умерен огън и оставете да къкри за 10 минути.

люспи лук

Снимка: youtube

Отцедете сока и го изсипете върху сиренето в купата.

сирене в сок от лук

Снимка: youtube

Оставете на хладно да се маринова за още 12 часа.

След това време сиренето е готово за употреба.

сирене с вкус на лук

Снимка: youtube

Това е вкусна и здравословна добавка към сандвичи и салати. Може да се яде за закуска, вечеря или като лека закуска.

домашно сирене резен

Снимка: youtube

домашно лучено сирене

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft