Сложих макароните от снощи в блендера, чукнах 1 яйчице и стана тя една - ядем и няма спиране! Страшна вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сложих макароните от снощи в блендера, чукнах 1 яйчице и стана тя една - ядем и няма спиране! Страшна вкусотия!
Сложих макароните от снощи в блендера, чукнах 1 яйчице и стана тя една - ядем и няма спиране!...
5639
Сложих макароните от снощи в блендера, чукнах 1 яйчице и стана тя една - ядем и няма спиране! Страшна вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едно от най-простите и вкусни ястия са италианските тестени изделия - т.нар.паста. Сварете пастата и добавете соса - дори на дете ще му хареса. Какво ще кажете, обаче, ако харесвате вкуса на ястието, но вече сте уморени от комбинацията макарони + сос? Тогава имаме за вас едно ново ястие от паста - макаронени шницели ! Ако ви се струва странно на първо четене, то опитайте да ги приготвите някой ден и ще останете зашеметени от уникалния им вкус!

Всеки вид паста е подходяща за това ястие.

Също така може да използвате всяко сирене, което харесвате, не задължително пармезан. Ето и рецептата за тези оригинални и уникални шницели от паста :

Макаронени шницели

Продукти:

250 г паста по желание (предварително сварена)

1 яйце

30 г настърган кашкавал

30 г ситно нарязана шунка

3-4 супени лъжици олио

2 супени лъжици сусам

подправки на вкус

макаронени шницели

Приготвяне:

Пригответе пастата според указанията на опаковката. Охладете и смелете в блендер.

Разбийте яйцето, добавете го към пастата заедно подправките и половината сусам. Разбъркайте добре.

шницели от макарони

Оформете няколко питки от сместа и върху тях поставете настъргано сирене и шунка. Те ще бъдат пълнежа на шницелите.

пълнени шницели

Съединете краищата на "тестото" и оформете нещо като плоски кюфтета. Отгоре поръсете останалия сусам.

Изпържете шницелите от паста на умерен огън в достатъчно растително масло.

За да ви е по-лесно да оформите сместа, навлажнете ръцете си с вода или растително масло - така няма да полепва по пръстите ви. Също така няма нужда да притискате силно пълнежа, в противен случай може да се появят въздушни мехурчета в крайния продукт.

Приготвеното ястие може да се сервира както топло, така и студено. Не съдържа прекалено мазни съставки и употребата на растително масло е минимална. 

Опитайте и споделете впечатленията си с нас!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft