Тесто:
500 гр. брашно
1 яйце
1 пакетче суха мая
250 мл кисело мляко
1 супена лъжица захар
6 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка сол
Плънка:
300 гр. телешко мляно месо
3 глави лук
1/2 китка магданоз
на вкус - сол и черен пипер
За украса:
2 жълтъка
мак
1. Всички съставки за тестото се смесват и се замесва гладко тесто, след което се оставя на топло място за 30 минути. Втасалото тесто отново се омесва и се оставя в покой още 20-30 минути.
2. Плънка: лукът с месото се запържват в загрято олио, подправят се на вкус и накрая се добавя нарязаният магданоз. Плънката от месото трябва да се охлади.
3. Тестото се разделя на 2 части и от тях се разточват 2 равни кръга. Първият кръг се поставя в тава, покрита с намазнена хартия за печене, и в средата с чиния се очертава по-малък кръг, където се поставя плънката с месо. По краищата се поръсва настърганият кашкавал.
4. Всичко се покрива с втората кора. На границата, където свършва месната плънка, тестото се притиска надолу. Останалата част се разрязва с нож на всеки 3-4 см по цялата обиколка на кръга. Така получените ленти се прищипват с пръсти в двата края, след което разрезите се разтварят, така че да се вижда кашкавалът отдолу.
5. Погачата се маже с разбитите жълтъци, а върху месната плънка се поръсва с мак. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути.