Деликатен ябълков сладкиш с кисело мляко - приготвя се много лесно, а вкусът му ще изненада и гостите, и "своите". Просто смесете съставките в блендер и изпечете този вкусен десерт! Ето рецептата за лесен ябълков пай с кисело мляко :
Бъркан ябълков сладкиш с кисело мляко
Продукти:
4 ябълки
2 яйца
1/2 чаша захар
1/2 чаша прясно мляко
1 чаша обикновено кисело мляко
сокът от 1/2 лимон
3 супени лъжици брашно с качул
1 ч.л. бакпулвер
масло
Приготвяне:
Сложете нарязаните и обелени 3 ябълки в блендер (оставете едната за украса). Изсипете вътре още яйцата, киселото мляко, захарта и прясното мляко. Смесете в блендер до гладкост, за няколко минути.
Добавете брашно, бакпулвер (сода за хляб) и лимонов сок към сместа. Прехвърлете тестото във форма 20 х 20 см, намазана с масло.
Отгоре подредете обелената и нарязана ябълка. Поставете върху тестото парчета студено масло и поръсете леко със захар. Пъхнете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 40-50 минути. Следете сладкиша по време на печене - проверете готовността му със суха клечка.
Изключително нежен и деликатен сладкиш с кисело мляко и ябълки - идеален за чаша горчиво кафе или чай!