Разбивам 2-3 глави червен лук с брашно и се облизваме цяла вечер с тази вкусотия! Не сте правили нещо по-вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разбивам 2-3 глави червен лук с брашно и се облизваме цяла вечер с тази вкусотия! Не сте правили нещо по-вкусно:
Разбивам 2-3 глави червен лук с брашно и се облизваме цяла вечер с тази вкусотия! Не сте правили...
21891
Разбивам 2-3 глави червен лук с брашно и се облизваме цяла вечер с тази вкусотия! Не сте правили нещо по-вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Замисляли ли сте се, че можете да направите фантастичен деликатес, който всеки ще иска да опита от обикновен лук, брашно, малко оцет и няколко други съставки?

Опитайте тези лучени пръчици по рецептата по-долу и вашите гости ще бъдат предоволни!

Вкусните лучени пръчици с пармезан  винаги първи изчезват от масата! Ето рецептата:

Лучени пръчици с пармезан

Продукти:

280 г червен лук

520 г обикновено брашно

щипка сол

1/2 чаена лъжичка сода

2 яйца

1/4 чаена лъжичка оцет

царевично нишесте

сол

люспи пармезан

Приготвяне:

Обелете лука, нарежете на по-малки парчета, сложете в купа.

Пасирайте с пасатор.

пасиран лук

Сложете цялото брашно в купа.

Добавете пасирания лук и сол.

Налейте половин чаена лъжичка сода и изсипете двете разбитите яйца.

Разбъркайте всичко добре и след това омесете твърдо тесто на ръка.

Докато месите, добавете малко оцет и продължете да месите.

Поставете тестото върху набрашнена маса и разделете на две части.

лучено тесто

От тестото се разточва тънък кръг, който се нарязва на средно широки ленти.

лист тесто

Поръсете всяка лента с нишесте и нарежете на по-малки ивици.

ивици тесто

Запържете ги в загрято олио.

пържени пръчици

След това ги прехвърлете в купа.

лучени пръчици

Поръсете с настърган пармезан и разбъркайте.

лучени пръчици с пармезан

Всичко е готово!

Можете да сервирате с любимия си сос. Ако желаете, можете да изпечете пръчиците и във фурната. Преди печене се поръсват с олио и настърган Пармезан (кашкавал). Това е наистина страхотно лакомство!

Желаем ви приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft