Нестандартно ястие, което приятно ще ви изненада с вкуса си. За основата на тази вкусотия са ви необходими само брашно и майонеза . Остава да напълните полученото тесто с вкусно пилешко и получавате Пилешка вкусотия с майонезено тесто :
Пилешка вкусотия с майонезено тесто
Продукти:
0,5 кг обикновено брашно
400 г майонеза
За плънката:
пилешки гърди - 2 бр.
бульон (може и кубче)
малко олио
1 червена пиперка
по желание - малка люта чушка
домати - 1-2 броя
6 скилидки чесън
1 голяма глава лук
100 г черни маслини
1 ч.л.
чаша доматено пюре
1 ч.л. сол
подправки на вкус
лук, пресен лук или кориандър
Приготвяне:
Изсипете брашното в купа, добавете майонезата и омесете гладко тесто.
Тестото трябва да е еластично и трябва да се отлепя добре от ръцете.
Сложете го в купа, покрийте с хранително фолио и поставете в хладилник.
Докато тестото почива, пригответе пълнежа.
Поставете пилешките гърди в тенджера под налягане, налейте бульона или добавете кубче бульон към водата и варете за около 10 минути.
Оставете в тенджерата, докато изстива и се задуши, след това извадете месото и го накъсайте или нарежете на малки парченца.
Пригответе зеленчуците.
Сложете нарязана чушка, лук, домати и скилидки чесън в блендера. Може да добавите и люта чушка - по желание.
Блендирайте зеленчуците и добавете в тигана с месото. Прибавете и малко олио. Задушете сместа, добавете маслините.
Поръсете с доматено пюре, подправете със сол и можете да добавите други подправки на вкус - риган, черен пипер, мащерка...
Накрая добавите още нарязан пресен лук и кориандър.
Когато пълнежът е готов, време е да извадите тестото и да го напълните.
Премесете тестото върху набрашнен плот и го разточете на пласт с дебелина около 1/2 - 1 см.
Върху него поставете пълнежа на квадратен слой, увийте хубаво в тестото и поставете в тава за печене.
СЪВЕТ: За още по-невероятен вкус може да намажете крема сирене или да настържете кашкавал върху пълнежа.
Разбийте яйце с малко майонеза и намажете тестото отгоре.
Набодете с вилица и поставете във фурната първо на 200 ° C за 10 минути, след което намалете температурата до 180 ° C и оставете да се пече още 35 минути.
Готово, може да сервирате.
Да ви е сладко!