Вътрешността на този сочен сладкиш е наистина специална, защото има вкус на кремообразен пудинг. Топи се в устата ти като сладка експлозия, която няма да забравиш дълго време. Освен това тази бърза торта не е много калорична и можете да я ядете, докато отслабвате. Ето какво ви трябва за супер лесната Торта с кисело мляко и сладко :
Лесна торта с кисело мляко и сладко
Продукти:
3 средни яйца
1 пакетче ванилова захар или екстракт от ванилия
щипка сол
150 г захар
120 мл олио
150 г ванилово или обикновено кисело мляко
15 г бакпулвер
290 г брашно тип 00 (от твърда пшеница)
мармалад или сладко за намазване
Приготвяне:
Ако не намерите кисело мляко с вкус на ванилия в магазина, просто добавете 2 пакетчета ванилова захар или 1 пакетче ванилова захар с 1 супена лъжица ванилов екстракт към киселото мляко. Във всеки случай тортата се получава феноменална.
Разбийте яйцата в купа с миксер. Добавете ваниловата захар, щипка сол и останалата захар. Продължете да бъркате с миксера, докато захарта се разтопи в сместа. Добавете олиото заедно с киселото мляко и смесете съставките равномерно.
Накрая пресейте брашното през цедка, смесено с бакпулвера. Добавете брашното постепенно, като бъркате с миксера на ниска скорост. Важно е да не се образуват бучки брашно, така че бъркайте непрекъснато, докато прибавите цялото количество брашно.
Изсипете половината от сместа във форма с размери 28х19 см и загладете с шпатула. Формата предварително се покрива с хартия за печене или се намазнява и поръсва с брашно, за да не залепне. Върху сместа на отделни места сложете по малко мармалад по ваш вкус и с вилица направете шарка върху тестото.
Отгоре добавете втората половина от сместа и повторете процедурата с мармалада.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. Проверете вътрешността на тортата/сладкиша с клечка за зъби.
Преди сервиране намажете сладкиша с още един тънък слой сладко, когато малко изстине, нарежете го на кубчета и сервирайте. В зависимост от това в какъв съд го печете, дебелината му варира и вкусът може да се промени.
Нашата препоръка обаче е да печете в същите или подобни размери като в рецептата, тъй като структурата вътре е различна. По-пухкавият и висок сладкиш има по-сочен вкус.
Да ви е сладко!