Тези лимонени сладки са истинско удоволствие за любителите на нещо сладичко към сутрешното кафе (или чай). Лимонът, който е част от тестото, го обогатява с уникален аромат.
Сервирам тези сладки не само с чай, но и с черешово греяно вино или какао с мляко.
Съветвам любителите на лимона да опитат тази рецепта. Ако предпочитате по-малко интензивни вкусове, намалете количеството лимонов сок и кора. Запишете си необходимите продукти за ароматните и много Пръхкави лимонени сладки :
Пръхкави лимонени сладки
Продукти:
- 1 яйце
- 1 лимон
- 100 мл растително масло
- 5 с.л. захар
- 2 ч.ч. брашно (обем на чашата 200 мл)
- 1 ч.л. бакпулвер
- пудра захар
Приготвяне:
Разбийте яйцето със захарта до гладкост.
Снимка: jemchyjinka.online
Добавете растително масло без аромат.
Снимка: jemchyjinka.online
Налейте лимонов сок - можете да го изстискате от пресни лимони или да използвате концентрат.
Снимка: jemchyjinka.online
Добавя се настърганата лимонова кора и всичко се разбърква добре с бъркалка.
Пресейте брашното, добавете бакпулвера и разбъркайте в тестото.
Първо омесете тестото с бъркалка, след това разбъркайте с ръце, докато се образува еластична, но не лепкава бучка.
Снимка: jemchyjinka.online
Отщипете малко парче тесто, оформете топка и я оваляйте в брашно.
Поставете върху тавичка, покрита с хартия за печене.
Снимка: jemchyjinka.online
Снимка: jemchyjinka.online
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути до зачервяване.
Снимка: jemchyjinka.online
Бисквитките стават златистокафяви, с пукнатини по повърхността, но отвътре са меки и ронливи, буквално се топят в устата. Докато са още горещи, оваляйте ги в пудра захар (може да е смесена с ванилия).
Снимка: jemchyjinka.online
Снимка: jemchyjinka.online
Редакция: екип "За Жената"
Източник: jemchyjinka.online
Заглавна снимка: YouTube