Смолянска яхния

вход през zajenata.bg
Смолянска яхния
admin
Добавена от: admin
14129
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг овнешко месо
5 големи глави лук
½ чаша олио
1 с.л. доматено пюре или 100 мл. доматен сок
1 с.л. брашно
1 връзка магданоз
2 – 3 люти чушлета
червен пипер на вкус

Овнешкото се почиства от тлъстините, измива се добре и се подсушава. Нарязва се на парчета. В няколко лъжици мазнина се задушава нарязаният лук и след като омекне, се добавя месото. Запържва се заедно с лука, докато поомекне от всички страни, след което се поръсва с червения пипер, доматеното пюре и брашното. Долива се топла вода, така че да покрие с 1-2 пръста ястието. Овкусява се със сол и се оставя да ври на бавен огън, докато месото омекне напълно. Готовата яхния се поръсва с нарязан магданоз и се поднася с люти чушлета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft