Снахата рече, че ще прави баница. Хм, пак нещо изчанчено сигурно. След час не повярвах на очите...
1 Ноември 2016
1484757
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Не просто баница , а шеметна вкусотия! Няма да я хвалим повече, просто опитайте! Такова нещо не сте яли!
Има много видове баници : те се различават по вида на плънката, тип обработка на тестото, метод за подреждане върху тавата. Днес ще ви предложим нещо супер лесно - рецепта с готово бутер тесто .
Баница със сирене и бутер тесто
СЪСТАВКИ:
- 1 опаковка (500 гр.) готово бутер тесто
- 300 гр.
сирене
4 яйца
150 гр. разтопено масло
ПРОДУКТИ ЗА ЗАЛИВКАТА:
- 200 гр. заквасена сметана с 15% масленост или пълномаслено кисело мляко
- 2 яйца
ПРИГОТВЯНЕ:
- Размразете бутер тестото според инструкциите на опаковката, разделете го на няколко части, а след това разточете всяка на полупрозрачен лист.
- Смесете сиренето с яйцата. Намажете корите с разтопено масло, след това разпределете отгоре плънката на равни части. Навийте внимателно на руло.
- Поставете рулата в тавичка и отново намажете с масло.
- За да направите заливката, смесете сметаната (или киселото мляко) с яйцата . Залейте рулата със сместа и разклатете малко формата, за да се разпредели равномерно.
- Изпечете баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути до златисто-кафяво.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари