Снежен кайсиев пай
22 Декември 2011
4240
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 г брашно
3 белтъка
2 щипки канела
200 мл компот кайсии (плодовете)
1 с. л. пудра захар
4 с. л. краве масло
2 яйца
50 мл прясно мляко
1 ч. л. сода за хляб
2 с. л. пудра захар
В купа се смесват брашното, млякото, захарта, канелата и яйцата. Добавя се содата и се разбърква, докато се получи гъста хомогенна смес. Изсипва се в предварително намазана с маслото тавичка.
Кайсиите се подреждат върху тестото и паят се пече около 20 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
Белтъците с пудрата захар се разбиват на сняг и с него се покрива изпечения и изстинал пай. Връща се за 2–3 минути в сгорещена до 220 градуса фурна, докато заливката добие приятен меден цвят. Сервира се студен.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари