Снощи взех малко вода и брашно, и спретнах тези бързи питки-джобчета. Надуват се пред очите в тигана, а после пълниш и хапваш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Снощи взех малко вода и брашно, и спретнах тези бързи питки-джобчета. Надуват се пред очите в тигана, а после пълниш и хапваш:
Снощи взех малко вода и брашно, и спретнах тези бързи питки-джобчета. Надуват се пред очите в...
74569
Снощи взех малко вода и брашно, и спретнах тези бързи питки-джобчета. Надуват се пред очите в тигана, а после пълниш и хапваш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има рецепти, които са толкова простички, че чак не ти се вярва, като се получи нещо вкусно и ефектно. Тази е точно от тях! Тези вкусни и лесни питки-джобчета се правят буквално от вода и брашно, в тях няма и грам мая, а в тигана гледаш как се надуват пред очите ти .

Може да си ги напълните с каквото пожелаете - месо, сос, зеленчуци, а може и да ги хапвате вместо хляб.

Много приличат на вкус на домашните пърленки . Ето как се приготвят:

Питки-джобчета

Продукти:

350 гр.брашно + 10-20 гр. за поръсване

1 ч.л.сол

2 с.л.растително масло

200 мл топла вода

Приготвяне:

1. Пресейте брашно, добавете солта в горещата вода и разбъркайте. Изсипете горещата вода в брашното, добавете растителното масло. Омесете тестото, първо с лъжица, а след това с ръце. Покрийте тестото и го оставете да почива 20 минути.

2. Разделете тестото на 8 части, оформете топка от всяка, покрийте и оставете да почива 5-10 минути.

3. Добре поръсете работната повърхност с брашно или я намажете с растително масло, така че тестото да не залепва. Ако тестото се скъса или залепи, тогава при печене целият въздух ще излезе през тази дупка и кухината вътре няма да се получи. Разточете топката на питка с диаметър 16 см. Опитайте се да направите формата възможно най-кръгла, така че по време на печенето да се надигне по-добре, оформяйки джоб вътре.

4. Сложете питката на предварително загрят сух тиган, и изпечете от едната страна до златисто, обърнете, запечете отново до златисто. На този етап ще започне да се образува джобът. Обърнете хлебчето отново на страната, с която сте започнали, и ще видите как пред очите ви хлебчето се надува.

По този начин изпечете и другите питки.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft