Снощи ги правих, довечера ще повторя: Пълнени патладжанени бомбички - експлозивно вкусни са!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Снощи ги правих, довечера ще повторя: Пълнени патладжанени бомбички - експлозивно вкусни са!
Снощи ги правих, довечера ще повторя: Пълнени патладжанени бомбички - експлозивно вкусни са!
68610
Снощи ги правих, довечера ще повторя: Пълнени патладжанени бомбички - експлозивно вкусни са!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много от нас очакват с нетърпение лятото, за да се насладят на любимите си зеленчуци: тиквички, домати, краставици и патладжани. Днес ще обърнем внимание на последните. 

Предлагаме да ги напълните с нещо божествено вкусно - ще се ометат за минути, гаранция!

Продукти:

1 патладжан

1 щафетка пушено- топено сирене или същото количество кашкавал

1 яйце

5 скилидки чесън

50 гр. босилек

2 с.л.

олио

сол и черен пипер на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Нарежете патладжана на филийки с еднаква дебелина - около 4 см.патладжанени бомби
  2. Изрежете средата с нож. Изпържете патладжаните в малко количество растително масло от двете страни до златисто-кафяво.патладжанени бомби
  3. В отделна купа смесете настърганото сирене/кашкавал, яйце и босилек. Подправете със сол и черен пипер. Добавете чесъна, намачкан през пресата.патладжанени бомби
  4. Напълнете филийките в тигана с плънка и запържете от двете страни в продължение на 3 минути. След това изключете котлона. Покрийте и оставете за няколко минути патладжаните да се задушат.патладжанени бомби
  5. Поставете готовите филийки върху хартиени салфетки, така че да се абсорбира излишната мазнина. Готово!патладжанени бомби
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft