Снощи го спретнах в рекламата на шоуто-до следващата реклама беше готов, а до финала изядохме и...
10 Ноември 2016
279766
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
"Невестин пирог" се приготвя изключително бързо, всъщност помежду другото. Този пухкав и румен солен кекс е идеален за тези, които наистина не са в състояние или нямат време да месят тесто.
Ето ви идея за бърза и обилна вечеря за цялото домочадие.
Пай с пиле и картофи
Пилешко месо, яйца и картофи - чудесна комбинация за киселото мляко тест и заквасена сметана . Любителите на сирене могат да добавят към плънката и го опитате, ще бъде още по-грандиозно!
СЪСТАВКИ
- 3 сурови яйца (за тестото)
- 250 мл сметана с 15% съдържание на мазнини
- 200 мл кисело мляко
- 300 гр. брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 200 гр. пюре от картофи
- 200 гр.
варени пилешко месо
3 сварени яйца (за плънката)
сол и черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
- Смесете в купа суровите яйца, сметаната, киселото мляко, добавете щипка сол. В отделен съд пресейте брашното с бакпулвера, добавете течната смес. Тестото трябва да има консистенция на гъста сметана.
- Нарежете сварените яйца и пилешкото месо на кубчета. Смесете ги с картофено пюре. Добавете сол и черен пипер, ако е необходимо.
- Покрийте тавичка с хартия за печене и отгоре намажете с масло. Изсипете половината от тестото, разпределете равномерно отгоре плънката, а останалата част от тестото разпределете върху плънката.
- Печете на 180 градуса за около 30-40 минути. Проверете готовността, като набодете с клечка за зъби: ако пирогът е готов, клечката ще е суха.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари