Фритата: италиански омлет. Вкусна и бърза закуска!
Днес, искаме да ви запознаем с оригиналната рецепта за омлет по италиански или Фритата . Омлетът се получава изключително вкусен и ще ви остави без думи.
Фритата: италиански омлет. Вкусна и бърза закуска!
Днес, искаме да ви запознаем с оригиналната рецепта за омлет по италиански или Фритата . Омлетът се получава изключително вкусен и ще ви остави без думи.
Съставки:
Яйца – 4 броя;
Колбас – 100 грама;
Чушка – 1 брой;
Сирене – 30 грама;
Картофи – 3 броя;
Лук – 1 глава;
Подправки на вкус (можете да използвате свежи зелени подправки, ако ги харесвате).
Сол и черен пипер – на вкус.
Начин на приготвяне:
Процесът на готвене започва, като сварите картофите. Докато картофите се варят, нарежете лука на кръгчета, а чушката на кубчета или ивици. Колбасът (наденицата) нарежете на кубчета.
В тиган изсипете растителна мазнина и запържете лука и чушките. Гответе ги около 5 минути.
След това добавете нарязаните на кубчета варени картофи, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и също ги запържете до златисто кафяво. По желание можете да добавите и други подправки на вкус.
Вземете дълбока купа, счупете яйцата, разбъркайте ги и ги добавете към наденица.
В тавичка разпределете сотираните зеленчуци и изсипете яйчената смес с наденички.
Печете на 180 градуса 10 до 15 минути. Пет минути преди края поръсете вашия омлет със сирене или кашкавал.
Приятен апетит!
По желание готовият омлет може да бъде украсен с нарязани пресни билки.