Снощи комбинирах двете ми любими храни и се получи шедьовър! Днес и децата и мъжът ми искат пак!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Снощи комбинирах двете ми любими храни и се получи шедьовър! Днес и децата и мъжът ми искат пак!
Снощи комбинирах двете ми любими храни и се получи шедьовър! Днес и децата и мъжът ми искат пак!
7798
Снощи комбинирах двете ми любими храни и се получи шедьовър! Днес и децата и мъжът ми искат пак!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

за кюфтенцата

700 грама кайма смес
по една кафена лъжичка кимион и черен пипер
40 грама галета
едно яйце
половин връзка пресен магданоз
50 грама настърган пармезан
настъргано индийско орехче на вкус
20 милилитра студена вода
100-150 грама бейби моцарела
300 грама спагети

за соса

1 глава бял лук, нарязана ситно
2 супени лъжици зехтин
50 милилитра червено вино
300 грама нарязани домати от консерва
няколко стръка пресен магданоз
сол според вкуса
30 грама настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Сложете каймата в купа и добавете кимион, черен пипер, галета, яйце, нарязан магданоз, пармезан, индийско орехче и вода.

Размесете каймата и оформете кюфтенца. В средата на всяко сложете по една мини моцарела и оформете топчици.

Подредете ги в застлана с хартия за печене тава, загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 20 минути.

През това време сварете и отцедете спагетите, оставете ги настрана.

Загрейте зехтина в дълбок тиган, запържете лука и налейте виното.

Прибавете доматите, магданоза, солта и пармезана. Сложете кюфтенцата и разбъркайте.

Отгоре разпределете спагетите, размесете и поднесете ястието топло. Разпределете порции и хапнете с удоволствие.

Бон Апети!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft