Какъв омлет спретнах само, няма да повярвате в него няма и едно яйце

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Какъв омлет спретнах само, няма да повярвате в него няма и едно яйце
Какъв омлет спретнах само, няма да повярвате в него няма и едно яйце
18961
Какъв омлет спретнах само, няма да повярвате в него няма и едно яйце
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вече забравих последния път, когато ядох пържени картофи . Но в тази форма си позволявам понякога. Ако приготвям картофен омлет със сирене и кашкавал за съпруга и децата си, определено ще взема парче и за себе си. И какво, трябва да се уверя във вкуса на ястието. Така-така извинение, но не мога да устоя на примамливия аромат.

Основното правило на тази рецепта е съотношението на картофите към маслото да е 10: 1. Ако решите да използвате обичайният кашкавал за пълнежа, поръсете картофената кора с него малко по-рано, така че да се разтопи. Можете също да добавите пържени гъби, шунка и много разнообразни подправки. 

    
 

Съставки

Картофи 350 гр

Масло 30 гр

Крема сирене или кашкавал по ваш избор 100 g

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

 

Подготовка

Разтопете маслото в микровълновата или на парна баня. 


Обелете картофите и ги настържете с ренде в купата с маслото. Добавете сол и черен пипер, след което изстискайте добре с ръце.


Загрейте сух тиган, разпределете картофите равномерно и залейте с изстискания сок. Уплътнете леко със силиконова шпатула.


Печете картофената палачинка за 1 минута на силен огън, след това намалете на по- ниска степен и гответе още 8 минути


Използвайте чиния, за да обърнете палачинката, за да запази формата си. Когато другата страна се зачерви, намажете половината палачинка с крема сирене, нормално сирене или кашкавалче, въпрос на вкус, може да експериментирате с всичко


Внимателно сгънете омлета наполовина, за да направите тип сандвич. Прехвърлете в чиния и сервирайте

 

Можете да допълвате картофения омлет със зеленчукова салата и пресни билки. Основата е много хрупкава. Благодарение на маслото, тя се пече перфектно. А нежният кремообразен пълнеж прави картофената палачинка още по-вкусна. Как ви харесва тази опция?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft