Снощи мъжа ми каза: Ех,да имахме сега малко лукумадес с мед...След 10 минути имахме две чинии, а...
26 Февруари 2018
603564
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
3 ч.ч брашно
1 пакетче мая
2 ч.ч вода
1 ч.л захар
2-3 щипки сол
1 яйце (по избор)
олио
Разтворете маята в 1/2 ч. ч топла вода и прибавете захарта.
Изчакайте да се надигне и да оформи "капаче". В купа поставете брашното, едно яйце (по желание), 2-3 щипки сол, останалата част от топлата вода и вече разтворената мая. Разбъркайте сместа добре. Покрийте купата с кърпа и оставете за час да втаса. Когато сместа е бухнала, загрейте в дълбок съд (тенджера) достатъчно олио, така че мекичките да "плуват" в мазнината. С помощта на 2 лъжици загребвайте от сместа, оформяйки топченца, които след това потопете в горещата мазнина. Готовите лукумадес можете да сиропирате с меден сироп, да поръсите обилно със смлени орехи и канела
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари