1/2 кг брашно
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица олио
олио за пържене
пудра захар за поръсване на готовите кравайчета.
Содата се разтваря в киселото мляко, докато шупне. Яйцето се разбива, към него се прибавят олиото, киселото мляко със содата, солта и постепенно - брашното при непрекъснато бъркане.
От сместа се замесва меко тесто, което се разточва на по-дебела кора.
С помощта на 2 чаши (една по-голяма и една по-малка) от тестото се изрязват гевречета (първо с голямата чаша се режат кръгове, след това в средата на големия кръг с малката чаша се изрязва отвор). Тестото от средата отделяме и отново разточваме.
Готовите кравайчета се пържат в предварително сгорещеното олио и още топли се поръсват с пудра захар.