Солена торта с булгур и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Солена торта с булгур и спанак
Солена торта с булгур и спанак
admin
Добавена от: admin
28454
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 големи яйца
1 опаковка замразен спанак (350 гр) или същото количество листно цвекло
4 малки лукчета, нарязани на ситно
6 скилидки чесън или 2 ч.л. счукан чесън
3 - 4 с.л. зехтин
по 1/4 чаша червени и зелени пиперки
2 с.л. пресен магданоз или мента, или смес от двете, нарязани ситно
1 чаша ситен булгур
1 чаша пилешки бульон или зеленчуков бульон или вода
подправки по избор: сол, червен пипер, смлян бахар и канела, щипка прясно смляно индийско орехче, щипка куркума, кимион, черен пипер и др. по Ваш вкус.
 

Разбийте яйцата в голяма купа. Размразете спанака и изстискайте добре водата. Нарежете всички зеленчуци. Запържете ги няколко минути в зехтина, след това прибавете пресните подправки и спанака и смесете всичко много добре. Прибавете изстискания спанак и зеленчуците към яйцата и разбъркайте. В малка купа сложете булгура и отмерете 1 чаена чаша вода, която налейте върху булгура. Оставете го да абсорбира водата няколко минути, след това сложете сместа в голяма купа заедно с яйцата и зеленчуците. Добавете сухите подправки на вкус.
Намазнете форма за торта или тавичка с малко масло или зехтин и излейте вътре сместа. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете вътре тавичката (формата). Печете около 35-45 минути, докато повърхността се надигне, а сместа се изпече и отвътре. Оставете да се охлади и нарежете на малки квадратчета или във форма по желание.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft