3 големи патладжана
150 мл зехтин
1 глава кромид
700 г кайма
1-2 скилидки чесън
1 к. л. скълцан кимион
сол на вкус
щипка млян черен пипер
Патладжаните се нарязват на тънки резени по дължина. Намазват се от двете страни с част от зехтина и се пекат в тава във фурната 5 минути. Обръщат се и се пекат още 5 минути. Наситненият лук се запържва леко в малко зехтин. Каймата се подправя със сол, пипер, кимион и скълцан чесън. Кръгла тава се намазва със зехтин и в нея се подреждат филиите патладжан така, че краищата им да излизат наполовина навън. Сипва се половината от смесената кайма, нарежда се пласт патладжани, сипва се втората част от каймата и се похлупва с останалите извън тавата краища на патладжаните. Тортата се пече 50 минути във фурна, загрята до 180 C. Охлажда се и престоява в хладилника 1 денонощие.