Солени кексчета с кашкавал и пресен лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Солени кексчета с кашкавал и пресен лук
Солени кексчета с кашкавал и пресен лук
admin
Добавена от: admin
8008
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

225 гр. брашно 
125 мл прясно мляко 
125 мл кисело мляко 
яйце 
1/2 чаена лъжичка захар 
1/2 чаена лъжичка сол (или на вкус)
3-4 пълни супени лъжици нарязан пресен лук 
150 гр. кашкавал, настърган
бакпулвер 
30 гр. разтопено масло за намазване на формата
 

В купа поставете брашното, захарта, солта и бакпулвера и разбъркайте.

Измийте пресния лук, подсушете го и го нарежете на ситно.

Настържете кашкавала на едро ренде, а маслото разтопете.

В голяма купа сложете прясното и киселото мляко и яйцето, и разбийте с вилица.

В средата на брашното с ръка направете кладенче и добавете вътре сместа с мляко и яйца, след което с дървена лъжица хубаво разбъркайте. Добавете вътре кашкавала и нарязания пресен лук, и отново хубаво разбийте.

Намажете хубаво формата за мъфини (или отделни формички) хубаво с масло, след което разпределете сместа между гнездата, като не пълните догоре! 

Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 185 градуса 20-25 минути, или докато леко поруменеят. След 20 минути проверете с клечка за зъби дали са изпечени.

Оставете ги малко да се охладят и поднесете с чаша кисело мляко или айрян.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft