![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
1. В подходящ съд се смесват маята, захарта и хладкото прясно мляко и се изчаква маята да шупне.
2. В голяма купа се смесват киселото мляко и олиото, добавя се маята, посолява се и бавно се добавя брашното. Замесва се тесто и когато започне да се отделя от ръцете, се изважда от съда и се оформят 9 малки топки, покриват се с кърпа и се оставя да втаса.
3. Всяка топка се разточва на кръг с диаметър 30 см, всички с изключение на последния, се намазват с маргарин, след което се нареждат един върху друг. Оставят се да престоят около 20 минути.
4. Тестото се проточва възможно по-тънко, с диаметър около 70 см, след което се нарязва на 4 части във формата на кръст, а всяка четвъртинка се разделя на 8 части.
5. Шунката се нарязва на кубчета и се смесва с прясното сирене. След това по една чаена лъжичка от приготвената смес се поставя на всеки триъгълник и тестото се завива на кифличка.
6. Оформените кроасани се подреждат в намаслена и набрашнена тава, след което се намазват с жълтък и се ръсят със сусам.
7. Приготвените кроасани се оставят да втасат около 60 минути, а след това се пекат в предварително загрята фурна при температура от 170 ° C, докато се зачервят.