Солени понички от тиквички
18 Юни 2014
51658
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо се настъргва тиквичката на едрата страна на рендето. Не се прецежда от водата. Добавят се яйцето, брашното, бакпулверът, ракията и подправки по избор. Хубаво се разбърква, така че сместа да се хомогенизира.
Олиото се слага да се загрее в тиган и с лъжичка от сместа се гребват понички, които се пускат в сгорещеното олио. Пържат се до зачервяване от всички страни. Подреждат се върху хартия, която да попие излишната мазнина.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари