За тестото:
1 кг брашно
500 мл прясно мляко
1 кубче мая
5 белтъка
150 мл олио
2 големи с.л. сол
1 голяма с.л. захар
За плънката:
300 гр сирене
2 яйца
2 с.л. царевично брашно
От посочените продукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса. Сиренето се надробява с вилица и се смесва с яйцето и царевичното брашно.
Щом тестото втаса, се дели на топки. Всяка се разточва на кръг и се правят 4 разреза към центъра (като на снимката). В средата се слага малко от плънката. Всяка страна се завива нагоре около плънката, подобно цветчета на роза. Готовите рози се нареждат в намазана с масло тавичка и се оставят да отдъхнат 15-тина минути. Намазват се с разбит жълтък, поръсват се със сусам и върху всяка се слага малко парченце масло. Пекат се на 200 градуса до зачервяване.