1 чаша брашно
1 чаша царевично брашно
2 яйца
1 чаша кисело мляко
125 гр масло
1/2 пакетче бакпулвер
малко сол, захар
1 опаковка кренвирши
Загрейте фурната на 220 градуса. Нарежете кренвиршите на малки парченца и подгответе всички съставки. Най-добре е маслото да бъде добре размекнато.
В купа смесете двата вида брашно, добавете бакпулвера и малко захар. В друг съд разбийте яйцето с маслото, добавете киселото мляко и сол. Разбийте до хомогенна смес.
В сместа с яйце и кисело мляко постепенно добавете сместа с брашно. С миксер бийте няколко минути, докато не получите фино, компактно тесто.
Напълнете формички за мъфини със сместа (ако не са силиконови, предварително ги намазнете), а в средата поставете по едно парче кренвирш.
Печете 10 до 15 минути, докато соленките станат златисто-кафяви. Щом са готови, намажете ги с малко разтопено масло и ги оставете да се охладят.