Солено руло с праз и кайма

вход през zajenata.bg
Солено руло с праз и кайма
admin
Добавена от: admin
11117
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. готови кори за баница
За пълнежа:
2 стръка нарязан праз
200 гр мляно месо
150 гр извара
1 яйце
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. подправки на вкус
За покритието:
1/2 кубче мая
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
3 с.л. масло или олио
200 мл прясно мляко
50 мл минерална вода
2-3 супени лъжици брашно

В малко олио се запържва празът, добавя се каймата и се разбърква добре, за да се раздроби, докато се пържи. Щом смени цвета си, тиганът се дърпа от огъня, добавят се 1 яйце и изварата. Разбърква се добре. 
На работния плот се слагат 2-3 кори, които ще бъдат основата на рулото. Намазват се със сместа за намазване (приготвя се от разтворената в топлото прясно мляко мая, като се добавят останалите продукти и се бърка, докато се образува кашица). 
Отделно се взема още една кора, маже се с кашичката, а в края й се слага част от плънката и се навива на руло. По същия начин се оформят общо 6 рула. 
Върху корите за основата се подреждат 3 рула, намазват се с кашицата, отгоре се слагат 2 рула, отново се намазват и се покриват с последното руло (така че да се образува нещо като пирамида). Увиват се добре в корите за основата, така че да се запази формата на пирамида. Готовото руло се намазва с кашицата, наръсва се със сусам и се пече на загрята предварително фурна до зачервяване. Щом леко се охлади, се нарязва на парчета. 
Ако ви е останало от плънката и корите, може да направите още една пирамида, или просто да направите рулото по-голямо (съответно основа от 4 рула, отгоре 3, върху тях 2 и най-накрая 1). 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft