Солен кейк Капрезе

вход през zajenata.bg
Солен кейк Капрезе
admin
Добавена от: admin
54417
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 яйца
2/3 ч. ч. прясно мляко (1 ч. ч. = 180 мл)
1/3 ч. ч. олио
1.2 ч. л. сол
1 топка моцарела
1 пакетче бакплувер
9 с. л. брашно
300 гр. сирене
1 голям домат
около 10 листа босилек 

В купа се разбиват течните продукти - яйцата, олиото и киселото мляко. В друга купа се разбъркват брашното с бакпулвера и солта. Изсипват се сухите съставки към течните, като се бърка само на ръка (с дървена лъжица). Консистенцията трябва да е приблизително като смес за палачинки. Натрошава се обикновеното сирене, а моцарелата се нарязва на парченца. Нарязват се босилекът и доматът (предварително почистен от семките, а вместо пресен може да използвате сушени домати). Тестото се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка (или форма) и се пече около 30 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като започне да се надига, можете да го извадите за кратко и да го поръсите с микс от семена или настърган кашкавал. Връща се във фурната и се пече до готовност.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft