В купа се разбиват течните продукти - яйцата, олиото и киселото мляко. В друга купа се разбъркват брашното с бакпулвера и солта. Изсипват се сухите съставки към течните, като се бърка само на ръка (с дървена лъжица). Консистенцията трябва да е приблизително като смес за палачинки. Натрошава се обикновеното сирене, а моцарелата се нарязва на парченца. Нарязват се босилекът и доматът (предварително почистен от семките, а вместо пресен може да използвате сушени домати). Тестото се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка (или форма) и се пече около 30 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като започне да се надига, можете да го извадите за кратко и да го поръсите с микс от семена или настърган кашкавал. Връща се във фурната и се пече до готовност.
Солен кейк Капрезе
27 Март 2012
54417
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари