Солен кейк с гъби

вход през zajenata.bg
Солен кейк с гъби
admin
Добавена от: admin
14747
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

260 гр гъби (печурки)
3 яйца
100 мл прясно мляко
80 мл олио
100 гр шунка
100 гр сирене
50 гр кашкавал
1/2 глава (80 гр) кромид лук
3-4 с.л. магдоноз
200 гр брашно
1 бакпулвер 
на върха на лъжичката сода бикарбонат
сол и черен пипер на вкус

Гъбите се измиват и нарязват на половина или четвъртинки. Ако са по-дребни, може да ги оставите и цели. В тиган се загряват 3-4 с.л. олио и в тях се запържва нарязаният дребно лук, след това се добавят гъбите, посолява се и се оставя да се запържи, докато течността се изпари. Сместа се дръпва от огъня и се оставя да се охлади. 
В купа се слагат яйцата, млякото, олиото и с тел се разбиват добре. Добавят се нарязаните шунка, сирене, кашкавал, охладените печурки и лук, нарязаният магданоз и най-накрая - брашното, смесено с бакпулвера, содата и малко черен пипер. Сместа се обърква добре с лъжица и се прехвърля в правоъгълна кексова форма (30х10 см.), предварително намазнена и набрашнена. Пече се на 170-180 градуса около 40 мин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft