260 гр гъби (печурки)
3 яйца
100 мл прясно мляко
80 мл олио
100 гр шунка
100 гр сирене
50 гр кашкавал
1/2 глава (80 гр) кромид лук
3-4 с.л. магдоноз
200 гр брашно
1 бакпулвер
на върха на лъжичката сода бикарбонат
сол и черен пипер на вкус
Гъбите се измиват и нарязват на половина или четвъртинки. Ако са по-дребни, може да ги оставите и цели. В тиган се загряват 3-4 с.л. олио и в тях се запържва нарязаният дребно лук, след това се добавят гъбите, посолява се и се оставя да се запържи, докато течността се изпари. Сместа се дръпва от огъня и се оставя да се охлади.
В купа се слагат яйцата, млякото, олиото и с тел се разбиват добре. Добавят се нарязаните шунка, сирене, кашкавал, охладените печурки и лук, нарязаният магданоз и най-накрая - брашното, смесено с бакпулвера, содата и малко черен пипер. Сместа се обърква добре с лъжица и се прехвърля в правоъгълна кексова форма (30х10 см.), предварително намазнена и набрашнена. Пече се на 170-180 градуса около 40 мин.