Солен кекс с кускус и кайма
21 Февруари 2014
13641
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В подсолена вряща вода (400 мл.) се слага кус кусът и се вари на тих огън 10-15 минути. Щом се свари, се отцежда от водата (ако е останала). Оставя се да изстине.
Лукът и гъбите се нарязват на ситно, добавя се каймата, галетата, яйцата, подправките, сол на вкус. Обърква се добре, след което към сместа се прибавя свареният кус кус. Сместа се разбърква много добре и се прехвъля в кексова форма, предварително намазана с маслото. Изравнява се с лъжица и се залива със смес от разбитото със сметаната яйце. Пече се на 200 градуса в загрята фурна за около 40 минути.
Щом се изпече, кексът се оставя да се охлади, след което се изважда от формата и се нарязва на парчета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари