Солен крем Брюле
17 Март 2014
12921
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 170 градуса.
В тенджерка сложете сметаната да заври, след което пуснете вътре зърната царевица. Сварете съда от огъня и го оставете 10 минути, докато царевицата понабъбне.
След десетина минути прехвърлете сместа в блендер и добре я разбийте, за да се получи хомогенна маса.
Междувременно смесете яйцата и жълтъците, добавете сол и черен пипер на вкус, малко от сместа в блендера, разбъркайте и съединете двете смеси.
Напълнете формички за крем Брюле (или керамични за крем карамел) и печете около 30 минути. Малко преди да извадите от фурната, наръсете с пармезан и печете още няколко минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари