Солен пай с месо и гъби

вход през zajenata.bg
Солен пай с месо и гъби
admin
Добавена от: admin
27622
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г говеждо филе или месо от задната част
120 г гъби
1 глава лук
60 г мазнина
костен бульон
черен пипер
сол
20 г брашно
1/4 кг хилядолистно тесто
яйце за намазване

Отстраняваме всички тлъстини от месото и го нарязваме на малки кубчета, овалваме в брашно, смесено със сол и черен пипер и изпържваме в мазнина. Прибавяме нарязаните на тънки парченца гъби и ситно нарязания лук, изпържваме, наливаме малко бульон, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме до омекване. Изсипвахме сместа в тавичка, оставяме я да изстине, отстраняваме всичката мазнина от повърхността и покриваме с оформеното на колело тесто. Намазваме повърхността му с разбито яйце, украсяваме с изрязани от тесто фигурки и печем в гореща фурна около половин час.

По желание в плънката може да добавим готварска сметана за по-богат вкус!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft