Сорбе от праскови със сметана

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сорбе от праскови със сметана
Сорбе от праскови със сметана
admin
Добавена от: admin
8637
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 праскови (300-400 г)
250 мл готварска сметана
300 мл вода
100 г захар
2 белтъка
1 с. л. захар за белтъците
1 с. л. кирш (черешова ракия)
сокът от 1/2 лимон
къпини и пресен джоджен за декорация 

Водата се кипва със захарта (100 г) и се вари 4-5 минути, докато се получи сладък сироп. Оставя се да се охлади.

Прасковите се измиват и по повърхността им се правят леки разрези, за да могат да се обелят по-лесно.

Бланшират се за няколко минути в гореща вода, след това се охлаждат в купа със студена вода и кубчета лед и се обелват.

Охладеният захарен сироп се овкусява със сока на половин лимон.

Обелените праскови се нарязват на парчета (костилките се отстраняват) и се пюрират, като към тях се добавя захарният сироп.

Сместа се прехвърля в подходящ съд и се оставя да стегне във фризер за около 2 часа.

Сметаната се налива в дълбока купа и се разбива с миксер на сняг. Белтъците също се разбиват на сняг, като към края се добавя 1 с. л. захар.

След като стегне, прасковеното пюре се намачква с помощта на вилица и се ароматизира с 1 с. л. кирш.

Разбитите сметана и белтъци на части се добавят към прасковите и се разбъркват добре.

Така приготвеното сорбе се разпределя в чаши или купички и се съхранява във фризер до момента на сервиране. Десертът може да се украси с къпини и с клонки пресен джоджен.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft