Водата се кипва със захарта (100 г) и се вари 4-5 минути, докато се получи сладък сироп. Оставя се да се охлади.
Прасковите се измиват и по повърхността им се правят леки разрези, за да могат да се обелят по-лесно.
Бланшират се за няколко минути в гореща вода, след това се охлаждат в купа със студена вода и кубчета лед и се обелват.
Охладеният захарен сироп се овкусява със сока на половин лимон.
Обелените праскови се нарязват на парчета (костилките се отстраняват) и се пюрират, като към тях се добавя захарният сироп.
Сместа се прехвърля в подходящ съд и се оставя да стегне във фризер за около 2 часа.
Сметаната се налива в дълбока купа и се разбива с миксер на сняг. Белтъците също се разбиват на сняг, като към края се добавя 1 с. л. захар.
След като стегне, прасковеното пюре се намачква с помощта на вилица и се ароматизира с 1 с. л. кирш.
Разбитите сметана и белтъци на части се добавят към прасковите и се разбъркват добре.
Така приготвеното сорбе се разпределя в чаши или купички и се съхранява във фризер до момента на сервиране. Десертът може да се украси с къпини и с клонки пресен джоджен.