Сосът е хем сладък, хем кисел, хем лютичък ... с копър, чесън ... Няма да казвам колко са вкусни!...
7 Октомври 2017
61322
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
люти чушлета- около 1, 5 кг
захар
оцет
сол
повече чесън
доста копър
Чушленцата се пукат и не се белят.
Сосът се прави като в тенджера сложите да кипнат оцет и захар в съотношение 1: 1 / например 1 кг захар с 1 литър оцет/ и сол на вкус. Солите и опитвате, докато ви хареса на вас. Колкото повече сос направите, толкова по- хубави ще бъдат чушленцата, защото не се приблъскват и мачкат в буркана. А и от опит знам, че като си отворим бурканче от тях, първо топим с хлебец в пикантната " водичка"/ поради страхотния и вкус/ и чушлетата остават на сухо :). Преценете " на око" колко ще ви трябва, а ако не ви стигне, проблемът е нулев- сварявате още и доливате :).
Та...
Като кипне сладко- киселият сос се маха от огъня и веднага в него се пускат печените лютички нещица с добавка на повечко нарязан чесън и копър. Всичко се разбърква няколко пъти и се изчаква да изстине.
Насипвате в бурканчета и ако не ви достига сосчето- сварете си още / както вече ви написах/ и долейте.
Този вид консерва е с дълъг срок на трайност.
Не се слага никакъв консервант, нито пък се стерилизира! :)
Рецепта от https://ottefteritenamargi.blogspot.bg
Насипвате в бурканчета и ако не ви достига сосчето- сварете си още / както вече ви написах/ и долейте.
Този вид консерва е с дълъг срок на трайност.
Не се слага никакъв консервант, нито пък се стерилизира! :)
Рецепта от https://ottefteritenamargi.blogspot.bg
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари