Сос за пържоли
22 Декември 2011
67982
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
лук - 2- 3 главички
гъби- около 200 грама
топено сирене - 2 вида по 1 кутийка
сирене - около 100 грама
кашкавал - около 100 грама
прясно мляко - 1 литър
яйца - 2 броя
куркума
кимион
копър
Лукът и гъбите се запържват до златисто, добавят се топеното сирене, сиренето и кашкавала, подправките.
Когато се поразтопят и започната да се влачат на конци постепенно започва да се добавя и предварително затопленото мляко до получаване на хомогенна смес.
Ако соса не е толкова гъст, колкото ви се иска може да се сгъсти с брашно или сварен и намачкан картоф, накрая след сваляне от котлона се счукват яйцата.
Идеален е за поливане на месо печено на скара, както и пържено месо.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари