Сос за пържоли

вход през zajenata.bg
Сос за пържоли
admin
Добавена от: admin
67982
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

лук - 2- 3 главички
гъби- около 200 грама
топено сирене - 2 вида по 1 кутийка
сирене - около 100 грама
кашкавал - около 100 грама
прясно мляко - 1 литър
яйца - 2 броя
куркума
кимион
копър

Лукът и гъбите се запържват до златисто, добавят се топеното сирене, сиренето и кашкавала, подправките.

Когато се поразтопят и започната да се влачат на конци постепенно започва да се добавя и предварително затопленото мляко до получаване на хомогенна смес.

Ако соса не е толкова гъст, колкото ви се иска може да се сгъсти с брашно или сварен и намачкан картоф, накрая след сваляне от котлона се счукват яйцата.

Идеален е за поливане на месо печено на скара, както и пържено месо. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft