Сос Тапенада
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 гр. черни маслини (без костилки)
7 филенца аншоа (консерва)
3 ск. чесън
150 ml зехтин
Черен пипер
Маслините се нарязват на ситно и след това се размачкват добре с вилица, заедно с аншоата. Чесънът се пресова и се добавя към сместа. Овкусява се с черен пипер. Получената паста се бърка в миксер, като към нея на тънка струйка (както при приготвяне на майонеза) се добавя зехтинът, така че да се получи гъст, хомогенен сос.
Предлага се като дип, а също и за приготвяне на различни кростини.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари