Сос “Песто”
22 Декември 2011
19730
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 г босилек
2 скилидка чесън
2 с.л. кедрови ядки
2 с.л. пармезан
100 мл. зехтин
сол
Време: 10 минути
Листата на босилека (200 г) се нарязват на много ситно. Добавят се счуканият чесън (2 скилидка) и кедровите ядки (2 с.л.). Всичко се накълцва и посолява. Може да се използва кухненски робот, но трябва да се внимава сосът да не стане на пяна. На тънка струйка се добавя зехтинът (100 мл.), а накрая и пермезанът (2 с.л.). Всичко старателно се разбърква. Изсипва се в стъклена или емайлирана тенджерка, захлупва се и се съхранява на студено място. Сосът е подходящ за спагети и други видове паста.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари