Ако обичате баклава, то този сочен Баклава-сладкиш ще ви очарова от първата хапка! Много сочен и не толкова тежък като оригиналния ориенталски сладкиш - истински рай за сладокусните сред вас! Има прекрасен аромат и се топи в устата - ето необходимите продукти:
Баклава-сладкиш
Продукти:
- 10 яйца,
- 300 г смлени орехи,
- 1/2 бакпулвер,
- 2 супени лъжици галета,
- 10 супени лъжици захар,
За сиропа (250 мл чаша):
- 2 чаши захар,
- 3 чаши вода,
- лимонов сок.
Приготвяне:
1. Отделете жълтъците и ги разбийте със захарта, докато станат на крем.
Снимка: YouTube
2. Добавете 10 супени лъжици смлени орехи (от общото количество) и отново разбъркайте с лъжица. След това добавете бакпулвера и галетата и разбъркайте.
Снимка: YouTube
3. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава със среден или голям размер и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути. Изпеченият блат се оставя да изстине, след което се нарязва на кубчета.
Снимка: YouTube
4. Сварете сиропа от захар и вода, докато стане леко лепкав под пръстите ви, след което добавете лимонов сок на вкус. Залейте с него равномерно сладкиша и веднага поръсете с останалите ядки.
Снимка: YouTube
Сервирайте сладкиша добре охладен.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!