Сочен ванилов сладкиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сочен ванилов сладкиш
Сочен ванилов сладкиш
admin
Добавена от: admin
50104
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За сладкиша: разбийте белтъците с половината от захарта на твърд сняг. В друга купа смесете жълтъците с останалата захар, добавете маслото, водата и брашното, смесено с бакпулвера. Внимателно разбъркайте в белтъците, за да остане пухкава сместа.

Намажете тавичката с няколко капки олио и постелете дъното с хартия за печене. Излейте вътре се сместа и печете в предварително загрята фурна при температура 180 ° С в продължение на 20 минути.

Изпеченият блат трябва да е мек на допир и пухкав. Обърнете го върху кухненска решетка, отстранете хартията за печене и оставете да се охлади.

Нарежете блата на две части. Работете с назъбен нож, за да не се натроши.

За крема:

Смесете брашно, царевичното нишесте, захарта и ваниловата захар с малко мляко. Сложете останалото мляко да заври и добавете вътре на тънка струйка брашнената смес, докато кремът се сгъсти. В топлия крем добавете маслото/маргарина и разбъркайте добре, за да се разтопи - може с миксер или дървена лъжица.

Върху единия блат излейте крема, изравнете с нож, сложете отгоре втория блат и върху него - останалата част от крема. Работете бързо, защото кремът бързо стяга. Украсете с настърган шоколад, след което пъхнете за кратко в хладилника.

Преди поднасяне нарежете на кубчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft