Сочен и целият пълен със сироп! Всички мечтаят за този сладкиш с лимонче:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сочен и целият пълен със сироп! Всички мечтаят за този сладкиш с лимонче:
Сочен и целият пълен със сироп! Всички мечтаят за този сладкиш с лимонче:
15630
Сочен и целият пълен със сироп! Всички мечтаят за този сладкиш с лимонче:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да се подсладите с нещо много сладко и сочно, а в същото време просто, опитайте този Сочен сиропиран сладкиш . Основата му е любимото на всички реване - пандишпанов блат, залят със сироп.

Сладкишът е много сочен, ароматен и буквално се топи в устата. Въпреки че е сиропиран, той все пак е нежен и освежаващ. Ето какво ви трябва:

Сочен сиропиран сладкиш

Продукти:

4 яйца

250 г захар

250 г гъсто кисело мляко или заквасена сметана

100 г несолено масло

50 мл олио

1 пакетче бакпулвер (10 г)

400 г брашно

За сиропа:

700 г захар

500 мл вода

2 супени лъжици лимонов сок (може и портокалов сок)

Приготвяне: 

Разбийте четири яйца в по-дълбока купа, добавете захарта (250 г), след което ги разбийте с миксер, докато захарта се разтопи. Трябва да биете 5-8 минути, за да се сгъсти сместа и да стане светла.

разбити яйца

В гъсто разбитите яйца се добавят 250 г гъсто кисело мляко или заквасена сметана, 50 мл олио и накрая 100 мл разтопено и охладено несолено масло (да е в течно състояние, но не горещо). Разбийте с миксер, докато съставките се хомогенизират.

тесто за реване

Накрая добавете едно пакетче бакпулвер и 400 гр. брашно. Разбъркайте с миксера на най-ниска скорост, докато се поеме в течните съставки и се получи гъста и гладка хомогенна смес, без бучки.

кексово тесто

Намажете голяма форма с диаметър 28 см или 30 см с олио по дъното и стените, след което изсипете готовото тесто в нея. Заравнете и разклатете тавата, след което печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути.

тесто реване

реване приготвяне

Направете сиропа: Сложете 700 г захар в тенджера и налейте 500 мл вода. Сложете на огъня и гответе 15 минути, като преди края добавете малко лимонов сок на вкус. Оставете да се охлади до хладко състояние. 

сироп реване

сиропиране реване

Залейте студения сладкиш с хладък сироп, след което нарежете. 

сочен сиропиран сладкиш

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft